понеділок, 11 травня 2020 р.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто…

 Минають роки, відлітають у вічність… Все далі відходять від нас грізні роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, вдів, рідних і близьких, у рано посивілих дітей війни.
 8 травня, в День пам'яті та примирення виконуючий обов'язки старости села Видраниця Василь Адамович Лахтюк й голова ради ветеранів Павло Григорович Янцевич відвідали вдів Дейнеку Уляну Борисівну(20 березня виповнилось 102 роки), Назарук Харитина Оксентіївна та остарбайтера Павлючик Пелагію Федорівну. Привітали з святом Перемоги, яке в їхній пам’яті залишилося назавжди й вручили харчові набори від Забродівської сільської ради.
 Нажаль, наша війна за велику перемогу ще не завершилась. На Сході країни йдуть військові дії. Там вирішується доля і майбутнє України. На полі битви – захисники, воїни, не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну.    Серед наших односельчан, також, є військові , які воювали в зоні АТО. Держава гідно оцінила виконаний обов’язок солдатів й нагородила медалями Левчука Івана й Михальчука Василя.
 Друга неділя травня – День матері. Мати – захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Виростити і виховати одну дитину тяжко, а коли їх п'ятеро і більше – це героїчний подвиг. Звання матері-героїні присвоєно ще одній жительці нашого села – Шевчик Світлані Миколаївні.
 Ми – українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх прадідів, дідів і батьків у Другій Світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих, тих, хто пережив її, у кого й досі болять рани.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Онлайн-семінар «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР»

19 грудня 2023 року відбувся обласний онлайн-семінарі на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР» який...