понеділок, 12 листопада 2018 р.

Мова народу - його святиня.

9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. 
В нашій читальні проведена виставка-експозиція усного журналу " Мова народу - його святиня" спрямована на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти. Ведучі презентації - Іванна Єременко та Анна Михальчук  учениці 5 класу ; підготували стін-газети - Вікторія Кухарчук,  Христина Михальчук ,Уляна Нифодюк учениці 4 класу; Ілля Назарук учень 5 класу; Марія Долінчук та Юлія Кос учениці 6-А класу. 
Школярі достойно популяризували українське слово; ознайомили з виникненням писемності;  довели,  що  рідна  мова— це  духовна  святиня,  найбільший  і  найдорожчий  наш  скарб.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Онлайн-семінар «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР»

19 грудня 2023 року відбувся обласний онлайн-семінарі на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР» який...