пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Страждальна моя Україно


Стражденна наша земля... Зрита могилами, засіяна кулями, полита кров’ю... І здавалося б на цій, такій мученицькій землі, ніколи не повинно селитися ніяке (бодай навіть найменше) горе, бо вже стільки було того горя, що крізь віки і досі чується відгомін тяжкого людського стогону..., Доля чомусь ставши для нас злою мачухою, послала ще одне нелюдське випробування – Чорнобиль. 29 років розділяють нас від тієї страшної трагедії, передостаннього десятиріччя ХХ століття. Наслідків якої, як не прикро, вистачить і на ціле ХХІ...Рідна природа... Рідний дім... Лелека – він теж рідний. Бо не без роду ми й племені, не без пам’яті.
  24квітня з учнями 5-7 класів було проведено  годину-реквієм "Страждальна моя Україно".
Нам є чим пишатися й що берегти. Природа України оспівана у переказах, піснях і казках народних. Відгомін їх знайдемо у слові Кобзаревому, в Лесиній пісні.Гармонія й краса не обминули природи України. Такого багатства, такого розмаїття ландшафтів на порівняно невеличкій території не зразу знайдеш на земній кулі. Бо є на Україні вікові діброви й розлогі степи, сиві гори й блакитна гладінь моря. Віковічне багатство – щедрі масні чорноземи України, а під ними справжня скарбниця корисних копалин.Говорили в давнину: тут усього вдосталь. І охоче селилися в краї люди, орали землю й вирощували хліб, видобували вугілля й виправляли крицю, прокладали залізниці, будували кораблі. Невеличкі села і селища перетворювалися на людні місця. 

         Чорнобильська аварія – перший дзвінок у ХХІ століття. Нехай у цей день- 26квітня,День національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям.
Результат пошуку зображень за запитом "картинки до чорнобильської трагедії"


ЕКОЛОГІЧНА МОЛИТВА.
Пречиста Діво, збережи цей світ,
А в ньому нашу рідну Україну.
Сади і гори, ріки і моря,
І пташину, і звірину, й людину.
Усім хто є, усім, хто буде,
Даруй здоров’я, чистоту і вроду.
Щоб їх ім’я, а в імені – любов
Передавалися від роду і до роду.

1 коментар:

  1. Зрозуміти весь біль від трагедії, що стається може лише той - чию родину вона торкнулася!

    ВідповістиВидалити

Онлайн-семінар «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР»

19 грудня 2023 року відбувся обласний онлайн-семінарі на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР» який...