пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

"Село моє - душі криниця".

      14 листопада, у день пам'яті  святих безсрібників Косми і Даміана Асійських , як завжди,  Видраниця відзначила храмове свято та День села. Розпочалося воно із Богослужіння у місцевому храмі за участю  священиків з округи , місцевих православних та гостей села. З проповіддю до прихожан звернувся отець Василь , священник Заболоттівського храму,  а після хресного ходу благочинний Ратнівської округи протоієрей - Анатолій Гурський. Настоятель місцевого храму, отець Петро Макарук, щиро подякував духовенству, своїм парафіянам та всім присутнім за спільну молитву. Ще одним приємним , духовним подарунком для парафіян був хор священників Ратнівського благочиння під керівництвом протоієрея Романа Коски.    

   Продовжили святкування мешканці  й гості села Видраниця у місцевому клубі.
З 14.00 год. проводився ярмарок-розпродаж солодких кондитерських виробів та прикрас ручної роботи.Офіційну частину свята " Село моє - душі криниця" усі присутні розпочали хвилиною мовчання  з приводу важкої і непоправної втрати - смерті Заліпи Адама Оксентійовича, людини , яка багато років свого життя присвятила розвитку діяльності села.    Відео презентація "Моє село у плині часу" провела глядачів  в глибину часового простору(підготувала Віта Шевчик).    
   Вітали своїми піснями земляків вихованці дитячого садка "Дзвіночок",учні школи , жіночий вокальний гурт( керівник - завідуюча клубом Галина Аврамук), тріо у складі - Наталії Ганіч, Катерини Лахтюк та Наталії Токарської,  церковний хор ( керівник - Галина Оніщук), вчителі музики -Сергій Левонюк й Наталія Ганіч, й інші аматори сцени.   Линули вітання від голови Забродівської ОТГ Миколи Калачука й старости села Василя Лахтюка, які вручили подарунки по номінаціям: наймолодший житель села, новосели, учасник бойових дій  Другої Світової війни, ювіляр учасник АТО, молоді мами п'яти дітей.   Приїхала на свято у Видраницю помічник народного депутата України Наталія Маленицька, яка привітала всіх від імені Степана Івахіва і передала вітальний адрес .   Вагомий внесок для позитивного настрою святкування жителів села подарував директор СТОВ "Ратнівський аграрій" Валентин Чернецький, який організував безкоштовні батути  та солодку вату для дітвори. Від Валентина Чернецького,також , розігрувались призи в святковій лотереї: 4 мобільних телефони та 3 портативних колонки до них.   На цьому подарунки не закінчились. Заступник директора з юридичних питань СТОВ "Ратнівський Аграрій" Юрій Шкірянець вручив форму дитячій футбольній команді,яка неодноразово перемагала в змаганнях (тренер Ярослав Палій).   Спонсори лотереї також були підприємці села.   Ведучі святкового дійства - Софія Ващук та Роман Сергійчук учні 11 класу.До пізньої ночі молодь танцювала й отримувала задоволення від живої музики.










  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Онлайн-семінар «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР»

19 грудня 2023 року відбувся обласний онлайн-семінарі на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР» який...