понеділок, 9 березня 2015 р.

"Хай дух Шевченка об'єднає нас"

  Від покоління до покоління , від батьків до дітей передаємо ми , українці , свою шану і любов до Тараса Шевченка , названого в народі Кобзарем.
  Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула все це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці.
 Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка люблять усі народи. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, висловлював прагнення і сподівання всіх народів, всіх прогресивних людей світу.
  Шану Кобзареві висловили маленькі користувачі Видраницької книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Онлайн-семінар «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР»

19 грудня 2023 року відбувся обласний онлайн-семінарі на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР» який...